Click for Rhodes, Greece Forecast

Een paar recepten om thuis te proberen
Melizanes Moesaka (aubergine Moesaka)

Benodigdheden :
• 3-4 aubergines
• 400 gr gehakt
• 2 uien
• parmezaanse kaas(geraspt)
• bechamelsaus
• olijfolie
• 2 tomaten
• 1 laurierblaadje
• 1 teen knoflook

Bereiding:
De aubergines schoonmaken in plakjes snijden en 1 uur in zout water laten staan Fruit de uien in olie, voeg het gehakt toe, en al roerend 10 minuten bakken. Dan de knoflook,laurierblaadje,peper en zout toevoegen en dit 50 minuten laten sudderen laat de aubergines uitlekken haal ze door de bloem en bak ze in de hete olie leg een laag aubergines in een oven schaal doe er een laag gehakt op enz enz tot de schaal bijna vol is giet hier een laag bechamelsaus op strooi en de kaas overheen en dit in een warme oven 15 minuten bakken (heet serveren)


Dolmades (gevulde wijnbladeren)

Benodigdheden:
• 1 pont gehakt
• 1 kopje rijst
• 1 grote ui
• Beetje gedroogde mint
• Kant en klare druivenbladeren
• Zout-peper

Bereiding:
De druivenbladeren eerst even koken. Intussen het gehakt, rijst, mint, zout, peper en fijngesneden ui goed door elkaar kneden. Als de bladeren koken gelijk van de pit halen. Doe het gehakt mengsel in de bladeren en maak hier rolletjes van. Leg dit strak tegen elkaar aan in een pan (dit verhelpt dat het uit elkaar valt) Doe water boven op de dolmades en laat dit ongeveer 1 uur zacht koken. Opdienen met wat olijfolie eroverheen (hoeft niet maar is wel lekker).


Chorjatiki (Boeren salade)

Benodigdheden:
• 3 vlees tomaten
• 1 grote komkommer
• 1 kropje Romeinse sla
• 150 gr feta kaas
• 1 paprika
• 100 gr zwarte olijven
• Zout
• Oregano
• Olijfolie

Bereiding:
Snij de tomaten, komkommer,en paprika in grote stukken was de sla en snij deze in dikke reepjes doe dit allemaal in een kom voeg zout olie en azijn toe meng dit goed. brokkel de feta in kleine stukjes en leg deze boven op, bestrooi het geheel nu met oregano.


Tzatziki (Yoghurt knoflook saus)


Benodigdheden:
• 400 gr dikke yoghurt
• 3 tenen knoflook
• 1 komkommer
• Olijfolie
• Azijn
• Zout

Bereiding:
Rasp de komkommer en doe hier veel zout op, 10 minuten laten intrekken en dan het zout er weer afschrapen. Doe dit in een kom en doe de yoghurt erbij, pers de knoflook uit in de kom, al roerend een beetje olie en azijn toevoegen.

Kalioriksi, voor veel meer recepten klik hier













[Powerd by e107] [Linkpartners] [Disclaimer] [Sitemap] © Copyright 2012 - Rhodosinfo. All rights reserved